BullGuard Antivirus Sale - 60% Off with openElement !
Forum Home Forum Home >

openElement

> Error Reports
  New Posts New Posts RSS Feed - Popup Menu Element Missing
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Popup Menu Element Missing

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Quercus View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: Sep 29 2022
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Quercus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Popup Menu Element Missing
    Posted: Sep 29 2022 at 10:54pm
Hello all.
Apologies if this is a common issue, but I am pretty much a rookie when it comes to html and css (hence using a WYSIWYG web page editor such as openelement).

I used openelement to redesign an existing website around 3-4 years ago and haven't touched it since.
Realising that it was still incomplete, I decided to work on this week and have discovered that not only do I not remember what I did when creating the pages, but I don't remember how openelement works either.

Most of the pages use a similar format and were probably copied from the original page I created and then modified. I'm not sure exactly, but it sounds like the sort of thing I would have done (as I'm not familiar with using templates).

The problem I have is that I have four pop-up menus at the top of each page, but for some reason, when I clone the existing pages to create new ones, the menus stop working.

If I select one of the non-working pop-up menus and click the "settings" option, the first page of the window appears asking for the element to attach and the trigger. The element option is blank.
I can select the box to show available elements, but the fact it isn't populating this automatically suggests something in the configuration is missing.
Not only that, but when I select the available elements, they all appear to show the menu options for the first menu only, again suggesting some sort of corruption.
I have tried copying the missing elements (non-visible elements) from a working page but it doesn't seem to work.

Any assistance you can give would be gratefully received.

p.s. - I have noticed that the links to the openelement wiki are not working. Is this no longer available or has it been moved somewhere else?


Edited by Quercus - Sep 29 2022 at 10:56pm
Back to Top
Hobby001 View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: Jun 05 2018
Location: Canada, Québec
Status: Offline
Points: 5933
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Hobby001 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: Sep 29 2022 at 11:03pm
The trick to use is to create the menus in a layer  and attach this single layer to each pages.

To acquire better openElement knowledge, my suggestion is  that you spend some time looking at the video tutorial on this YouTube playlist.

In addition, there are other videos on this other YouTube playlist

You will find several user tutorial here

In addition to the models available from openElement’s library you may have a look to those offered by Sensode

In addition to OE’s standard elements, some additional user designed elements are available here

 

P.S.

It is important that you understand that all help provided here is given by volunteers.

We are not openElement’s staff.

We are happy to help when we are available to provide tips, tricks, and sometimes a few code lines. We appreciate that users make a serious research and self-study effort.

Some of us work in Europe, others around the world. Consequently, the response time may also depend on time zones.

When the requirement is too great, it can be contracted and the required retribution will pay for the development.

 

Always take care to open a new subject for each of your questions


Back to Top
Quercus View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: Sep 29 2022
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Quercus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: Sep 30 2022 at 12:57pm
Thanks for that. I had avoided doing that (probably through ignorance). I have now recreated the menus on the base layer and will have to manually update each page to remove the page-specific versions of those elements.
At least it works now.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.